Az para!

Megdöbbentően újratöltve!

Facebook

#azpara2014

Végtelenség mérő

 

No para!

2011.04.01. - Brexter 4 komment

 

A bejegyzés trackback címe:

https://azpara.blog.hu/api/trackback/id/tr472791009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-csibu- 2011.04.01. 16:45:36

Ez már csak azért is fájó, mert egyetemen nem fogadnak el nyelvvizsgát csak olyan nyelven, amiből van szakirodalom. Márpedig nem tudok róla, hogy az ő nyelvükön lenne bármiről is szakirodalom...

Árpóca · http://sosefelejtemel.blog.hu 2011.04.02. 01:00:56

@-csibu-: a nyelvvizsga az nyelvvizsga a cigányt is elfogadják legjobb tudomásom szerint, én is sok helyen láttam már hogy hirdetik utána kérdeztem még anno és akkor azt mondták hogy elfogadják jelentkezéskor is többletpontként meg állítólag diplománál is.

huziii123 · http://faviccek.blog.hu 2011.04.02. 01:38:13

Irtani kell őket, nem tanulni a szokásaikat

-csibu- 2011.04.02. 01:57:11

FunBomb! Ne keverd azt, hogy az egyetemi felvételihez, vagy a diplomához fogadják-e el adott nyelvet! Természetesen 95%-ban minden magyarországi felsőoktatású intézmény megadja a maximálisan adható pluszpontszámot a felvételin, bármilyen nyelven legyen középfokúd (a maradék 5% esetében csak akkor, ha előre definiálják milyen nyelvet kérnek, kb. úgy mint amikor valamilyen tantárgyból emelt szintűt követelnek).

Na de miután elvégzed az egyetem 2-3 évét, minden vizsgád, még a záróvizsga is megvan, csak akkor kapod meg ténylegesen a diplomát, mint oklevelet, ha OLYAN NYELVBŐL VAN KÖZÉPFOKÚD, AMIBŐL VAN SZAKIRODALOM ABBAN A TÉMÁBAN, AMILYEN SZAKON TANULTÁL.

Tehát ha "cigányul" leteszed a közepet középsuliban, könnyebben felvesznek az egyetemre, mondjuk informatika karra. Aztán meg megszívod, mert az ő nyelvükön nem létezik semmiféle szakirodalom sem az informatika, sem más témában!

Ez a felhívás pedig direktbe arra vonatkozott, hogy diplomához szerezd meg...

HUZIII123: el vagy veszve barátom. Ez nem a náci Németország és nem arról volt szó, hogy a szokásaikat tanuljuk el, csak a nyelvüket. Bármennyire nem szereted őket, ha tudnál a nyelvükön, könnyebben el tudnád küldeni őket oda ahova szeretnéd... ;)
Nem vagyok rasszista, de tapasztalom és részben átélem a "cigánykérdést", mivel apósomék hajdú-bihar megye egy kis falujában élnek. Én sem csípem a fajtájukat, de az általad javasolt megoldás túlontúl szélsőséges. Meg lehet őket máshogyan is sz*patni: Segély nuku, Több rendőr romák lakta faluk felé, lopás esetén börtön és ha visszaeső, akkor az állampolgárság megtagadása, adott faluból kitelepítése, stb.stb. Van még sokkal több jobb és "diplomatikusabb" módszer. A gond ott van, hogy az állam EGY ILYET SEM hajlandó foganatosítani... De ettől függetlenül ne alacsonyodjunk le hozzájuk, és ha lehet, mi maradjunk emberek!