Az para!

Megdöbbentően újratöltve!

Facebook

#azpara2014

Végtelenség mérő

 

Ki a hibás? Régen vs. most

2011.03.09. - Brexter 19 komment

 

Címkék: rajz

A bejegyzés trackback címe:

https://azpara.blog.hu/api/trackback/id/tr82725256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

borbúza 2011.03.09. 18:55:10

Hát igen, akkor még megvolt a tanároknak az a tekintélye, amely a Horthy-rendszer által megillette őket (hiszen 1969-ben, bár az már vastagon Kádár, azért a '30-as években diplomázott tanárok még ott voltak az oktatásban, illetve éppen akkoriban "hullottak ki"). Most olyan tanáraink vannak, akiket a Kádár-rendszer vagy a jelen nevelt ki. Ezért a különbség.

Publicpista · http://www.kukkold.hu 2011.03.10. 10:13:19

Jelezném, hogy a jobb oldali képkocán szereplő emberek bőrszíne kicsit lehetne sötétebb a hitelesség végett!

vgabes 2011.03.10. 10:31:25

@borbúza: Pffffff... Nem vagy egy lángelme.... Szóval a tanárok a hibásak? Még véletlenül sem a szülők akik így nevelik a gyermeküket. Illetve a jó kis jogállamunk amelyben a tanárnak már nincs tekintélye, mert ugye a gyermekek védelme olyan fontos. Fontos persze, de a Kádár rendszerben azt tanították nekünk, hogy első a kötelesség aztán lehet jogunk. Ami persze nem volt, de a kötelességen van a hangsúly!

katey 2011.03.10. 13:10:50

@borbúza: pont az ilyen véleményű emberek miatt a "különbség". mindegy mi történik a tanár a hibás, az eszébe se jut senkinek, hogy esetleg az osztályzat/beírás jogos!

Sátán meg a Jocó 2011.03.10. 13:25:08

@Publicpista: nekem is egyből ez jutott eszembe, úgy hitelesebb lenne, mint "korrajz"

Trotsky 2011.03.10. 16:26:13

Tanárgyerekként jelzem, hogy nem, nem lenne hitelesebb. Előttem mindent elmondtak. Jó a rajz, a jobboldali képen a srác magatartása sok mindent elárul. Hogy a tanárok tekintélye csappant, semmi köze a rendszerhez. Ill annyi, h a hülyegyerek, meg a hülye szülei úgy érzik, h "na most jól kicsesztem a rendszerrel, vagyok valaki". Tudja már mindenki hol a helye! HA a gyerek értelmes lenne meg tudná beszélni a tanárral h mi a stájsz (én meg tudtam)

tortabevonó 2011.03.10. 17:20:57

Sok idióta, tanítani nem tudó tanár van manapság az oktatásba. Mind két felet meg lehet érteni. Nem csak a tanár a hibás, illetve nem csak a diák a hibás...

vlor 2011.03.10. 17:52:56

@tortabevonó:
azért van annyi hülye tanár a pályán, mert ők a "maradék". az értelmesebbje és motiváltabbja már az egyetem után otthagyja a pályát. aki hivatástudatból el is kezdi, azt az anyagi és társadalmi megbecsülés hiánya, a tanári kar szívózása és kiégettsége térít el a pályáról. tisztelet a kivételnek.

katey 2011.03.10. 19:41:23

@vlor: elég pesszimista hozzáállás, aki meg egy tanárt idiótának nevez kicsit több tiszteletet mutathatna, már csak abból is kiindulva, hogy nem tud helyesen írni -> oktatásban!

Sátán meg a Jocó 2011.03.10. 19:59:23

@Trotsky: "Hogy a tanárok tekintélye csappant, semmi köze a rendszerhez."

De, de, pontosan a liberalizmus, a szabadosság, a mindenkinek-mindent-szabad-se-semmi-kötelessége-rendszer vezetett ide.

Segílyesék vitálisabb nép lévén jobban, gyorsabban reagálták le eme lehetőséget, lévén lételemük. Csak ők pofán is vágják, nyakelvágással fenyegetik, stb. a tanárt.
Ugyanakkor igaz, sok barom szülő és tanár is van, ők szimplán hülyék a fentebb említett eszetlen eszmekatyvasz miatt.

Mr. Beer 2011.03.11. 13:12:34

Az hogy a tanártól kaptam a fenekemre ha valamit kivégeztem, az egy dolog. De miután hazamentem, eszembe se jutott a szüleimnek elpanaszolni, mert azonnal megkaptam volna tőlük is a magamét...

savanyúUbulka 2011.03.12. 18:07:49

nem kevés tanár ismerősöm van és pár éve még beleláttam ennek a csoportnak a kiképzésébe meg úgy általában az egész szarpofozásba ami "tanárképzés" néven zajlik 30 éve meg még ilyen se volt, nem lenne túlzás ha azt mondanám hogy az ebben naplopóskodó figurák laza 50%-a közelébe nem való a pályának, az már totál általános hogy a saját tárgyát is képtelen elmagyarázni még ha a leghülyébbek egyike is, maga az egész elemi oktatási rendszer egy tömény pénzkidobás, kevés kivétellel csont funkciótlan baromsággal tömik a csórikáim fejét, viszont legalább képtelenek addig eljutni hogy 14 évesen mikor a hülyegyerek kiszédölög onnan tudjon FOLYÉKONYAN OLVASNI és HELYESÍRNI!
Az már szinte mellékes hogy felsőtagozattól végleg elveszti a fonalat a matekban, mert arra kéne csak igazi tálentum hogy alaki azt tanítsa, dehát a sok baromarc ugye dobálódzhat helyette azzal hogy éveket seggelt a főiskolán, meg más helyeken hogy tanítson és utána is bagóért adja el az idejét egy rakás szaros kölyöknek, akkor meg mit törje magát hogy csak egy kicsit is próbáljon szakmailag korrekt lenni.(nem egytől hallottam vissza lényegében ezt) Szóval ennyit az itteni nagybecsű oktatásról.

savanyúUbulka 2011.03.12. 18:16:55

@Sátán meg a Jocó:
Ez meg azért van mert 2 oldala van az éremnek, nyilván ott a hülyegyerekkel van a baj, ha egy csabibá szakmunkásos oktató értelmes kereten belül próbál fegyelmezni az órán hogy tudjon tanítani és erre az a reakció hogy pofánröhögik meg seggberúgják. Erre tökéletesen érthető és logikus lépés az hogy a zsidó média kizárása mellett szépen kibasszák a kócerájból a gyereket, aztán húzzon ahova tud. Barmának nem lesz kőműves papírja se, majd erre megpróbál valami piti bűnözésből tengődni de a hülyét lekapcsolják 1 hét alatt, (ha szerencséje van a sünöknek) pár évre sittre basszák kikerül kezdődik elölről, halmazati alapon a végére a szánalom 50 évéből 25-öt ülni fog mire elpatkol. Ilyen a szelekció, nem kell ebbe túlmisztifikálni semmit, elhiheted hogy volt ilyen 50 éve is, csak ott szál elfogadott volt hogy jött a paraszt tancsibácsi aztán kiszórta a napi pofonadagot a kölykök között.
Na most ma próbálna rendszert csinálni ilyenből, nap végén 5-en megvárnák az utcán aztán 2 darabban végezné a város széli ganékupacon.
Még azt se lehetne ilyenre ráhúzni hogy iskolai balhé, pusztán egy marhának nem tetszett a pofája pár tökös fickónak, elintézték.

MollySue 2011.03.14. 20:03:15

Hát ez igaz.Amúgy szerintem mind három fél hibás,szülök,tanárok,diákok..Ha a diák azt látja,hogy megteheti akkor miért ne tegye?A szülök meg már nem várják el annyira a tanulást,én szinte mindenhol azt látom.A "modern" tanításban végeztem és voltak olyan tanárok,akiknek az óráján síri csend volt és fegyelem és volt olyan amelyiken,ha a tanár azt mondta pl.,hogy ne egyél vagy gyere ki felelni még akkor sem.
Arról nem is beszélve,hogy néhol mennyire gyenge tanárok vannak,az unokahúgomat,olyan angol tanítja (3.-os),akiknél lassan még ők is jobban tudnak.

evy2002 2011.03.15. 20:15:49

Tanár vagyok. Lehet köpködni. (Ha megtetted, takaríthatod a monitort. (: )
Nem tudom, mennyire vagyok jó tanár, nem tudom mennyire tanítok jól, és hogy mennyire szeretnek a gyerekek/szülők. Vannak gyerekek, akik versenyeket nyernek, vegyészek lesznek, gyógyszerészek vagy orvosok, és én indítottam el őket az útjukon. Ugyanakkor vannak gyerekek, akik felhívják a szüleiket, és a szülők ordítva követelik, hogy azonnal javítsam át az egyest legalább négyesre, mert az nem fer, hogy kémiából kívülről kell tudni vegyjeleket, és különben is "Pistike" nem bírja, a magas követelményeket, és stresszes lesz miattam. (Persze "Pistike" olvasni is alig tud, mert a kolleganő beírta neki a négyest, amikor apuka vele is ordítozott.) Néha az életemet féltem, és egy-egy dolgozat kiosztása után nem merem a lányom egyedül hazaengedni. De nem hátrálok meg, és ha akár egy gyereket is megmentek a klórgáz-métgezéstől, vagy megszerettetem vele a kémiát, akkor megéri elviselni az összes Pistikét.

V.A.Lacki 2011.03.26. 12:09:55

Sajnos egyre több az iylen Pistike. Tanuló vagyok és a kémia sose ment nekem, és ezt beláttam, próbáltam azért a 2-es 3-sért megküzdeni ami bennem van de viszont sose problémáztam azért mert megtanultam az anyagot és mégse lett 5-ös, senki se lehet minden tantárgyból 4-es 5-ös. És becsülöm ezért evy2002, hogy nem adja fel. :)

A másik pedig nem vagyok rasszista, nincs bajom semmilyen más szinesbőrűvel, de viszont,ha a kicsit koszosab bűrüek elkezdenének tanulni és nem segélyekből élni akkor talán magyarország nem süllyedne le egyre jobban(meg néhány politikust is lekellene váltani) Nem csak az oktatási rendszerrel hanem lassan mindennel baj van, akik dolgoznak kevesebb fizetést kapnak mint azok akik otthon csücsüllnek semmit nem cisnálnak és segélyeken élnek, ráadásul mindent fizetnek nekik...(Én tudom mert olyan környéken nőttem fel ahol nagyon sok az ilyen ember).

kovászosUbukla 2011.03.29. 18:27:41

@evy2002:
te kis buzgómócsing szardarab... Majd épp a te hülyeséged ment meg bárkit bármitől, pláne évtizedekkel később, mi?!
Inkább jobb ha megjegyzed magadnak egész életre, hogy a szaros munkád fabatkát se ér, senkit nem érdekel, akit mégis az majd az egyetemen megtanulja tisztességesen, de abban nem neked lesz részed, és leginkább egy fillérrel se járulsz hozzá az ország belső megtermelt gazdasági javaihoz, ergó mire föl kéne fizetést és más juttatást kapnod?
Majd az aki le tud számolni hó végén, hogy igen én ennyi ezer darab új árucikket állítottam elő, vagy ennyi új tervet készítettem el, méreteztem ki, számoltam ki, esetleg ennyi új igazolt eredmény viseli egy kutatócsoportban az én szellemi munkámat. De neked eddig egyik se ezek közül.